Nieuwe centra wachten op opening

Ooit had de Bijlmer jongerencentra, maar ze verdwenen door slecht beheer. Het werden bijvoorbeeld hosseltenten. En de buurthuizen werden facilitaire ruimten, die in het buurtleven nog nauwelijks een rol speelden. In de K-buurt kwam er echter verzet. Bewoners brachten nieuw leven in de Bonte Kraai (vroeger dus een echt buurthuis met een eigen staf en bewoners bestuur), brachten de speeltuin weer tot leven, en er kwam een skate-pleintje. Er verrezen nieuwe fitness objecten en er werd een jongerencentrum geëist. Dat staat er nu sinds afgelopen zomer, dicht op de atletiekbaan, die ooit op verzoek van de buurt in de jaren ’90 was aangelegd. Het jongerencentrum houdt echter nog altijd de deuren gesloten. Spelbreker schijnen de nodige vergunningen te zijn, bijvoorbeeld om te kunnen trommelen in die houten keet, zoals het plan is.

Ondertussen is in de G-buurt een andere keet neergezet, binnen de ijzeren hekken van wat vroeger een loopbak voor paarden was, onderdeel van kinderboerderij Gliphoeve. Het wordt een verblijfhuis voor de Surinaamse ‘hangmannen’ van Ganzenhoef, maar ondertussen heeft iedereen die erbij betrokken is ruzie met elkaar: het stadsdeel, de hangmannen en de beoogde beheerder. Het stadsdeel olv bestuurder De Jager bouwt niet de tent, die de gebruikers van straks zich wensen. Vervelend is natuurlijk ook dat de keet maar voor 18 maanden bedoeld is. En daarvoor wordt 180.000 euro uitgetrokken, zijnde de bouwkosten.

De keet achter No Limit, tussen Geldershoofd en de Elsrijkdreef, met rechts op de paal een camera.

Een Reactie op “Nieuwe centra wachten op opening

 1. En ik maar denken dat er een vreemdsoortige nieuwe paardenstal gebouwd is naast No Limit.
  Maar het moet dus een tijdelijk verblijf voor hangmannen zijn ???

  Bij de opgepimpte bouwkeet naast de atletiekbaan valt mij vooral de camerabewaking op.

  De trotse video-presentatie bij de officiele opening blonk voor mij uit door de leeftijd van de mensen in beeld. Oud, ouder maar te weinig jongeren.

  Ach, laat ik maar stil zijn. Tenslotte heb ik mijn pensioenleeftijd bereikt.

  Stille groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s