Bijlmer bloemenpracht

Stadsdeelvoorzitster Elvira Sweet (PvdA, 2002-2010) begon ermee: op te scheppen dat de Bijlmer heel bijzonder is, want het stierf er van het talent en er woonden meer dan 200 nationaliteiten. Kortom: de verguisde Bijlmer werd bewoond door zeer bijzondere mensen. Ondertussen hebben we nog altijd geen idee welke nationaliteiten dan allemaal onze buren zijn. Wat denken en doen ze dan? En hoeveel ‘vreemden’, die geen vreemden meer zijn, komen op onze verjaardag? En wat presteren al die mensen overal vandaan? Waarmee hebben ze de Bijlmer bijzonder gemaakt, en dan bedoelen we niet de misdaad, waardoor we wel eens opvallen.

Het is natuurlijk leuk en spannend in een wijk met vele verschillende nationaliteiten te wonen, maar zo’n 10 verschillende is dan wel voldoende. Wat moet je met 200 en uit hoeveel mensen bestaan dan al die groepen. Telt een persoon ook mee als nationaliteit?

In de loop der tijd is het aantal nationaliteiten inmiddels al enige tijd gedaald naar 170. Politici spreken er nog graag over en er werd onlangs ook een kunstproject aan gewijd. Op de witte wanden van de garage, die bij Haardstee hoort en in het verlengde ligt van Hoptille, werden grote bloemen geschilderd waarin die 170 nationaliteiten zich kunnen herkennen, als onderdeel van die fantastische Bijlmer. Hoptille doet evenwel niet mee.

Voor elk land zijn eigen karakteristieke bloem was het idee, maar zover kwamen ze natuurlijk niet, te weinig wandjes. En helaas is de Foppingadreef, waaraan Hoptille en Haarstee liggen, ook nogal saai en verlaten. De dreef verbindt op 3 meter hoogte de Karspel- en Hoogoorddreef. Ze heeft dus aan een kant garagewanden, waarvan de helft beschilderd is, en daar tegenover ligt het oude hoofdkantoor van ABN-Amro er geheel verlaten bij.

Een Reactie op “Bijlmer bloemenpracht

  1. Hoi,

    Het is hier nooit verlaten en aan de bank wordt hard gewerkt… straks een prachtig gebouw en boulevard. En de schilderijen zijn ook niet ieders smaak….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s