Winkelcentrum Kraaiennest annex  garage Kleiburg/Koningshoef is definitief weggevaagd. Zelfs de twee laatste torens, die als monument en object prima hadden kunnen voldoen, zeker zolang het gebied een grasveld blijft, haar nabije bestemming. Zo kwam ook bruut een einde aan het idee van de stichting BijlmerMuseum om het gebouw een nieuwe toekomst te geven als kansenzone annex garage. En toch zat en zit er een half miljoen in de pot van het Stadsdeel om nieuwe werkgelegenheid een kans te geven. De bedrijvigheid van onderop, in goedkope panden, is op deze manier opnieuw afgewezen. Het wachten is op de projectontwikkelaars, die winsten ruiken.

Helemaal rechts op de foto wandelt Jeroen Visser weg, de maker van de documentaire over het nieuwe Kleiburg, de galerij flat die het eerst in het zicht is; een docu, die binnenkort in première gaat. Hij kwam een foto maken. Kleiburg wordt een klussenflat. Het eerste deel is al verkocht en nu werkt men aan de verkoop van het 2de deel, waarvoor de belangstelling ook groot is. Kleiburg wordt dus van de sloop gered, dankzij tussenkomst van het BijlmerMuseum, maar de kans blijft bestaan dat het deel, dat u op foto ziet, toch tegen de vlakte gaat. Per deel wordt beoordeeld wat haar toekomst wordt, het moet tenslotte zijn geld opbrengen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s