Onze handelsdelegatie

PrinsjesdagVia Helga Fredison op Facebook vernemen we dat een groep van 31 bewoners uit Zuidoost afgelopen Prinsjesdag op de Oranjetribune zat. Een leuk uitje dus, zoals talrijke grotere en kleinere vrouwenclubs uit het hele land dat al jaren organiseren. Maar dit is dus bijzonder, zo meldt ons Roy Ristie in een verslag op Fredison’s pagina, want nu gaat het om vrouwen uit Zuidoost. Ristie is een afro-surinamer die namens D66-OZO in onze stadsdeelraad zit. Hij spreekt zijn hulde uit aan Yvon Keersveld alias Talita, die het allemaal mogelijk maakte, en spreekt over mensen uit verschillende kulturen, die naar Den Haag gingen. In zijn beleving zijn ‘verschillende kulturen’ dus gelijk aan afro-surinamers, want alleen zij gingen cq werden uitgenodigd. Diezelfde etnische groep staat wat Ristie betreft ook gelijk aan Zuidoostenaren, want zij, de gelukkigen van Keerveld, gingen om de interesse en betrokkenheid van Zuidoostenaren aan den volke zichtbaar te maken. Over onze identiteit en onze ‘buitenlandse vertegenwoordiging’ hoeven we ons dus geen zorgen meer te maken. Die is in goede handen. Dank ook aan het stadsdeel, die waarschijnlijk een verzoek om een financiële bijdrage niet heeft afgeslagen. En onze bonus: onze groep had zich piekfijn aangekleed en sjouwde ook nog met een Surinaamse vlag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s