Verkiezingen, dl4

19-maartVerkiezingen zijn vooral een spel van vertrouwen, geloof en loze beloften, want je regeert nooit alleen en er zijn vele werkelijkheden met weerbarstige tegenstand, die je moet overwinnen alvorens je  je punt kan scoren. En dan nog. Gelukkig hebben stemmers bij de Grote Verkiezingen, 2de Kamer, het voordeel dat partijen in allerlei openbare debatten gedwongen worden hun beloften in geld om te zetten.  Tenslotte gaat elke uitgave ten koste van iets anders.  Het geeft wat meer duidelijkheid.

Bij de verkiezingen voor de gemeente spelen die voor wat hoort wat debatten olv een hopelijk onpartijdig journalist nauwelijks. En bij de verkiezingen voor de bestuurscommissie per stadsdeel zijn er helemaal geen door derden georganiseerde debatten, niet op straat, niet in het theater, niet op de buis en niet op de radio.  Bij de verkiezingen voor de bestuurscommissie gaat het ook niet om geld, want de gemeente bepaalt het beleid en dus de geldstromen. Je kiest uiteindelijk voor partijen en mensen, die dat beleid van de gemeente zo goed mogelijk kunnen uitvoeren, dat zo goed mogelijk vanuit het belang van Zuidoost kunnen bijstellen en de gemeente tot een bepaald nieuw beleid kunnen inspireren.

Er is echter geen partij in Zuidoost die zich als zodanig opwerpt. Eigenlijk roepen ze maar wat. Voorbeelden hieronder.  Ze zijn gehaald uit de verkiezingsfolders.  En we dagen u ook uit om de roepende partij bij elk programmapunt te bepalen. In een volgend bericht geven we dan de uitslag.

 1. Zelf kiezen wie uw zorgverlener wordt.
 2. Aandacht voor getalenteerde leerlingen.
 3. Gratis, open huis voor een gezondheids check.
 4. Buurtmoestuinen in openbare ruimte.
 5. Beter onderwijs en hogere Cito scores voor onze kinderen.
 6. De politie treedt op tegen strafbare feiten.
 7. Betere samenwerking tussen jeugdgroepen.
 8. Strakke controle op subsidies.
 9. Klachten en wensen van bewoners serieus behandelen.
 10. Jeugdwerkloosheid aanpakken.
 11. Burgerdialoog op alle beleidsterreinen.
 12. Bijlmermakers cultuur voor podiumkunst en talent in de openbare ruimte
 13. Buurthuizen vaker open en betaalbaar voor iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s