Brasilia, hoofdstad van Brazilie, werd in 1960 compleet nieuw uit de grond gestampt. De moderne stad van CIAM, met ruimte, groen, hoog en brede autostrada’s. De onlangs overleden ster architect Oscar Niemeyer mocht er alle belangrijke, openbare gebouwen ontwerpen, zoals het Nationale Congres (1ste foto). Ze zijn allemaal van een zwierige, doch ook gestrenge abstracte schoonheid. De architect als vormgever namens god of namens de partij, want Niemeyer was een belijdend communist.

Brasilia bloeit. Er wordt geen flatgebouw gesloopt. Integendeel: appartementen kosten 450.000 euro. Kom daar maar eens om, in de Bijlmer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s