Het lijdzame toekijken inzake Kansrijk

bestuurscommissie-stadsdeel-zuidoostAls je er maar een beetje over nadenkt, is het natuurlijk van de zotte, dat inzake de geldbesteding en de verantwoording daarvan door het project Kansrijk (opgericht om armoede en aanverwanten te bestrijden) nog altijd geen stap naar enige verduidelijking is ingezet. Om het onderzoek te bevorderen zijn leden van de Bestuurscommissie uit hun eigen partij gestapt, werden moties ingediend, stapte een net benoemd Dagelijks Bestuurslid op (Remco van Dijk) en liet voorzitster Dalgliesh doodleuk weten, dat in haar stadsdeel ook geen onderzoek zou plaats vinden. Collega Vyent kon zelfs de Volkskrant niet vertellen wat er nou tegen zo’n onderzoek is. En Het Parool ‘vierde’ onlangs het eenjarig bestaan van een WOB-procedure naar de Kansrijk-stukken, dat dus tot heden geen moer opleverde.

Rond het project Kansrijk, dat mede dankzij subsidies van grote woningcorporaties met een zeer ruim budget werkte, bestaan allerlei vermoedens over vriendjespolitiek, cliëntelisme en ambtenaren die gelden voor eigen plezier aanwendden. Aantijgingen die volgens vele ingewijden de politiek in Zuidoost al jarenlang teisteren. Onderzoek geboden dus, ofwel om een eind te maken aan de corrupte politiek ofwel om voor eens en altijd vast te stellen dat de politiek in Zuidoost brandschoon is.

Maar er gebeurt niets. Het volk wordt geschoffeerd, de gemeenteraad van Amsterdam grijpt niet in, de voorzitters van de politieke partijen houden hun kaken op elkaar, de leden van die partijen doen er het zwijgen toe en er is geen ambtenaar die uit de school klapt. Je kan bijna niet anders dan concluderen, dat het wel heel ernstig moet zijn, wat er niet geopenbaard mag worden en dat bijna iedere betrokkene in het complot zit en simpelweg te laf en teveel gericht op eigenbelang.

De Amsterdamse politiek heeft in deze zaak al zijn geloofwaardigheid verloren. Het wordt tijd, dat wij kiezers dat laten weten. Maak een spandoek, marcheer, pak een roeptoeter, rij claxonnerend rond, ga op de publieke tribune zitten en neem een protestbord mee, doe niet meer mee aan wat het stadsdeel ook organiseert, nodig geen bestuurder meer uit om wat dan ook te openen. Zeg: NEE, WIJ EISEN OPENHEID.

Op de foto ziet u alle leden van de Bestuurscommissie met uiterst links Andro Bottse, die binnen een-twee dagen na zijn benoeming op 7 juni tot Dagelijks Bestuurslid, al zijn portefeuilles op de website van het stadsdeel gepubliceerd zag.  Zijn voorganger, Remco van Dijk, zag dat alle weken na zijn aanstelling tot zijn zelf ingediend ontslag niet gebeuren. Remco stapte op omdat zijn motie tot onderzoek naar Kansrijk niet gehonoreerd werd, met dank aan tegenstander Bottse, toen nog gewoon lid.

Een Reactie op “Het lijdzame toekijken inzake Kansrijk

  1. Maar volgens mij hoort een voorzitter van een bestuurscommissie ook net zoals een burgemeester boven alle partijen te staan. Dat doet zij niet. Kijk naar haar facebook. Ze is ook etnisch aan het profileren. Kan ook niet. Weer volgens mij. Ik heb de waarheid niet in pacht, maar ik denk dat als je alles tegen het licht houdt die vrouw per direct moet aftreden.Heb lang getwijfeld of ik dit zou schrijven. Maar zo denk ik er over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s