Roept u maar!

”Zuidoost is enorm saamhorig, creatief en divers en er is een enorme ondernemersdrift. Dat zul je hier ook terug blijven zien.”

 ”Zuidoost is een plek met veel werkloosheid en tegelijkertijd een van de rijkste plekken van heel Nederland door het bedrijfsleven.”

Dit zijn bij AT5 gedane uitspraken van Saskia Bosnie, directeur van Zuidoost City, een nieuwe, overkoepelende organisatie, die Zuidoost promoot en uitbouwt als een fijne werk- en woonstad en daarbij de belangen van ondernemers en overheid op elkaar af probeert te stemmen.

De eerste uitspraak is natuurlijk volstrekt niets zeggend. Het is een bezwering. Je roept gewoon dat iets fantastisch is en dan is het blijkbaar ook zo. Het is een bekend kunstje van de marketeer. De uitspraak is ook onwaar. Als we inderdaad zo saamhorig, kreatief en ondernemend zijn (en dus heel veel potentie hebben), hadden we Zuidoost City niet nodig gehad.

Met de tweede uitspraak suggereert Bosnie dat we heel erg rijk zijn en dus onze grote werkloosheid (en armoe) kunnen opheffen. Maar we zijn natuurlijk niet rijk. Die rijkdom, hoe groot die ook is, is niet van ons. Het staat alleen maar in de buurt, zoals een arme buurt grenst aan een villawijk. We weten ook niet of ze onze werklozen nu en in de toekomst nodig hebben. Het is ook niet zomaar dat we al zolang in Amsterdam koploper zijn als het gaat om arm en geen werk. Waar is dan die potentie, die Bosnie bespeurt.

https://www.at5.nl/artikelen/209725/er-wordt-enorm-geinvesteerd-in-zuidoost-maar-mensen-die-hier-wonen-moeten-mee-kunnen-profiteren-van-die-groei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s