Nieuwe centra wachten op opening

Ooit had de Bijlmer jongerencentra, maar ze verdwenen door slecht beheer. Het werden bijvoorbeeld hosseltenten. En de buurthuizen werden facilitaire ruimten, die in het buurtleven nog nauwelijks een rol speelden. In de K-buurt kwam er echter verzet. Bewoners brachten nieuw leven in de Bonte Kraai (vroeger dus een echt buurthuis met een eigen staf en bewoners bestuur), brachten de speeltuin weer tot leven, en er kwam een skate-pleintje. Er verrezen nieuwe fitness objecten en er werd een jongerencentrum geëist. Dat staat er nu sinds afgelopen zomer, dicht op de atletiekbaan, die ooit op verzoek van de buurt in de jaren ’90 was aangelegd. Het jongerencentrum houdt echter nog altijd de deuren gesloten. Spelbreker schijnen de nodige vergunningen te zijn, bijvoorbeeld om te kunnen trommelen in die houten keet, zoals het plan is.

Ondertussen is in de G-buurt een andere keet neergezet, binnen de ijzeren hekken van wat vroeger een loopbak voor paarden was, onderdeel van kinderboerderij Gliphoeve. Het wordt een verblijfhuis voor de Surinaamse ‘hangmannen’ van Ganzenhoef, maar ondertussen heeft iedereen die erbij betrokken is ruzie met elkaar: het stadsdeel, de hangmannen en de beoogde beheerder. Het stadsdeel olv bestuurder De Jager bouwt niet de tent, die de gebruikers van straks zich wensen. Vervelend is natuurlijk ook dat de keet maar voor 18 maanden bedoeld is. En daarvoor wordt 180.000 euro uitgetrokken, zijnde de bouwkosten.

De keet achter No Limit, tussen Geldershoofd en de Elsrijkdreef, met rechts op de paal een camera.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s