Rellen in Zweden, de architectonische monsters duiken weer op

In Paul & Witteman, donderdag 23 mei, schoven Witteman en Mulder, een zgn deskundige, de schuld van de rellen in Husby-Rinkeby mede in de schoenen van de het ‘architectonische monster’ (Witteman) dat buurt en stadsdeel zouden zijn. De bekende onzin-redenatie. Migranten gaan rellen als ze in plattenbau wonen. En dus vonden ze (tot heden!) niet plaats in de Bijlmer, Hoogvliet, Ommoord, Overvecht en bijv. de plattenbau-wijken van Berlijn. Als je op bijgaande url klikt zie je beelden van Husby en een aanpalende buurt in stadsdeel Rinkeby, gelegen in een buitenhoek van Stockholm. Het stadsdeel telt zo’n 45.000 inwoners. Je ziet een verdomd keurige wijk, met veel groen, veel kunstwerken, veel voorzieningen, veel zorgvuldig vorm gegeven speelplekken en je ziet geen rotzooi op straat. Het lijkt er wel oorverdovend stil. Gespeeld wordt er weinig, maar dat kan aan het tijdstip van opnemen liggen. De video lijkt vooral gericht op promotie, en vertelt niets over zijn bewoners, en in verhouding tot de berichten – 80% allochtone bevolking – zie je veel autochtonen voorbij schuiven. En ja, je ontwaart geen rijtjes eengezins: het Witteman-voorbeeld van rust, orde en veiligheid, tot er bij zo’n woning roodwitte linten worden gespannen en het waterzuiverings-bedrijf registreert hoeveel drugs hun sporen in het afgevoerde wc-water achterlaten. http://www.youtube.com/watch?v=vsy1L-ifAME

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s