STEDENBOUW. Na vele jaren gesteggel is dit jaar eindelijk een waterverbinding aangelegd tussen het water bij Grubbehoeve en de Bijlmerweide, aan de noordkant van de koop appartementen complexen Gouden Leeuw en Groenhoven. Een aantal actievoerders weigerden daar elke verandering. De waterverbinding, een sloot, is nodig om het water te laten stromen en de waterberging te vergroten, noodzakelijk door de verharding als gevolg van de Bijlmer Vernieuwing.

De sloot kronkelt zich deels door, maar vooral langs het grote speelveld tussen beide complexen. En omdat het water veel grond overhoop had gehaald, besloot men tegelijk tot de aanleg van nieuwe fietspaden met aansluitende voorzieningen. Veel daarvan is pure geldverspilling. En soms is het gevaarlijker geworden. Vele tienduizenden euro’s voor een nep gevoel van veiligheid.

Laten we de foto’s door nemen.

  1. Het nieuwe fietspad naar winkelcentrum Ganzenhoef, dat opeens bij een heuvel de oprit naar de garage van Gouden Leeuw kruist.
  2. Via de doorlopende autoweg kom je bij een fietsafslag onder Groenhoven, het complex dat enkele honderden meters van Gouden Leeuw staat. Rechts zie je de oprit naar garage Groenhoven.
  3. Onder de toren door zijn opeens allerlei lijnen getrokken en is een pijlbord opgehangen, die alleen maar aangeven wat allang duidelijk is. Verwarrende overdaad, die je alleen maar doet schrikken.
  4. Dan nader je een kruispunt. Helaas ontbreekt een rotonde.
  5. Onder de loopbrug tussen garage en rest torens Groenhoven zijn om stukjes kaal gras planten op rij neergezet, die weer beschermd worden door luxe hekken, terwijl in het midden van het fietspad een hindernis is neergelegd. Als je elkaar daar passeert ram je ofwel een hek of de verkeers-hindernis.
  6. Onderweg naar Gouden Leeuw pronkt een duur hek, opdat je niet in de sloot daarnaast knalt. En nee de rest van de sloot is niet met hekken afgezet.
  7. Bij Gouden Leeuw zijn de omhekte groenperken open gemaakt, zodat je tussen de hekken door kan fietsen of wandelen.
  8. De doorgang van Gouden Leeuw ziet er nog net zo uit als die van Groenhoven vroeger. Waarom daar geen strepen en pijlen?

Wie was die ambtelijke freak die dit allemaal bedacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s