Update veiligheid Zuidoost

In een bericht hieronder hebben wij verhaald over het gemanipuleer met cijfers, die Zuidoost op de 2de plaats zette als het veiligste deel van Amsterdam. Na ons bericht verscheen een verhaal in Het Parool (16 augustus, geschreven door Patrick Meershoek) die de cijfers eveneens door de mangel haalde, met als tussenkop: “In de Bijlmer werden vorig jaar de meeste misdrijven gepleegd”.

En zo was in een klap al het gejuich van stadsdeel Zuidoost onderuit gehaald. En dus kwam iemand verhaal halen: een ingezonden brievenschrijver, die ondertekende met R. Gernis en door Het Parool ontmaskerd werd als Arno Gorissen, de verbeten marketingman van het stadsdeel. De redactie zette bijgevolg zijn echte naam onder de brief, dat het artikel van Meershoek niet weersprak, maar wat amechtig probeerde te bewijzen hoe veilig Zuidoost was geworden. Echt vals wordt Gorissen als hij tot slot schrijft, dat Meershoek economische schade aan het Stadsdeel toe brengt en suggereert dat Meershoek door Het Parool vervangen moet worden. Hier spreekt dus een marketing-man, die zichzelf gaarne op de borst slaat, en nu volledig door het lint gaat. Hij wil de boodschapper neerschieten en mag wellicht vrezen, dat zijn bazen het pistool op hem richten. Het is toch de eerste plicht van een stadsdeel promotor om zo min mogelijk vijanden te maken en zeker goede relaties te onderhouden met de enige krant die regelmatig in Zuidoost te vinden is.

Inmiddels zijn we nog een stap verder. Er is inmiddels al bekend, dat de samensteller van de veiligheidsindex verwarrende cijfers produceert, die bij lange na niet het echte verhaal vertellen. Zoals als wij al aangaven, komt Stadsdeel Zuidoost als geheel vooral aan zijn goede veiligheidscijfers, doordat het superveilige Driemond met nog geen 1500 inwoners evenwaardig meetelt in het totaalcijfer van het stadsdeel. De index-cijfers van de 5 Zuidoost buurtcombinaties, waaronder 2 onveilige buurten met 13x zoveel bewoners, worden bij elkaar opgeteld en vervolgens weer gedeeld door 5, waardoor het stadsdeel als geheel een index krijgt toegekend, die lekker laag is en buiten het zicht houdt, dat er in het stadsdeel ook onveilige buurten zijn. De Bijlmer is veilig dankzij Driemond.

Als het aan de VVD ligt zal de kwestie binnenkort in de Amsterdamse gemeenteraad behandeld worden. Misschien moet R. Gernis dan gaan inspreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s