De macht in Zuidoost

comvaliusdalglieshnarsan

Voormalig voetbaltrainer Emile Esajas wordt niet moe het te betogen: zuidoost is van ons, van ons afro-surinamers. Zijn argument is simpel: als de turken en marokkannen west en oost hebben, dan hebben wij recht op zuidoost.
Gelukkig hebben west, oost en zuidoost nog iets gemeenschappelijks. Ze zijn van de PvdA. En dus zijn er bij ons drie kandidaten voor het lijsttrekkerschap van deze partij bij de komende verkiezing van de bestuurscommissie: huidig PvdA fractievoorzitter Narish Parsan, huidig bestuurder Muriel Dalgliesh (4 jaar geleden overvleugeld door Marcel LaRose) en theaterdirectrice Ernestine Comvalius (naar het schijnt gepusht door LaRose).
Ze mogen op de site van de PvdA Zuidoost alledrie drie stukken schrijven. Inmiddels hebben ze alledrie 1 stuk geschreven, dat voldoende oppervlakkig is om iedereen te vriend te houden. De mooiste zin is van Muriel: “Mijn kompas is: “het werken vanuit een gedrevenheid tussen creativiteit, efficiency, rechtmatigheid en doelmatigheid”.
Vanavond vindt in de kerk van de Evangelische Broeder Gemeenschap (de afro-surinaamse variant van het gereformeerde) het eerste debat tussen de lijsttrekkers plaats. De 2de is op 11 oktober. En daarna mogen de leden hun lijsttrekker kiezen. Uitslag: 25 oktober.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s