Kleiburg, Bijlmermeer, 2013. Om bewoners naar de binnenstraat op 1-hoog te brengen werd eind ‘60 een enorme betonnen loopbrug neergezet, waaraan later weer een ijzeren trap werd toegevoegd. De oude brug had een heel licht stijgingspercentage en was tientallen meters lang.

Op en onder het platform zal 11 en 12 oktober de expo Bijlmer 2.0 plaats vinden, een project van de architect Yuri Julião en het BijlmerMuseum. Het platform is de entree naar een nieuwe toekomst van de structuur, die we appartementencomplex of flat noemen. Er moet nieuw leven in worden geblazen, dat organisch groeit en zich ontwikkelt. Een gebouw dat zijn eigen toekomst maakt, los van de ideeën, die er ooit van bovenaf werden ingestopt.

Expo is te zien tussen 12 en 19 uur op genoemde data.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s