Kraaiennest is geheel verdwenen

In mei 2013 startte de sloop van garage/winkelcentrum Kraaiennest. Inmiddels ligt er een keurige zandvlakte, omgeven door hekken, want er moet nog gras worden ingezaaid. Midden in het gebied is een weg aangelegd, die de Karspeldreef verbindt met de hof van Kleiburg, waar straks een nieuw parkeerveld in de open lucht komt. Er worden ook plannen ontwikkeld om het komende grasveld straks te verrijken met leuke dingen, maar vast omlijnde ideeën zijn er nog niet.

Ook de twee garages tegenover Kraaiennest, die van Kouwenoord en Klieverink, zullen gesloopt worden, net zoals wat verderweg de garage van Kralenbeek, inmiddels gekraakt door asielzoekers zonder status. De 4de garage, Kempering, is in principe bestemd als nieuwe kansenzone. De gemeente gelooft allang niet meer in overdekt parkeren. Te duur.

De foto’s tonen de zandvlakte vanaf de ‘sGravendijkdreef en vanaf metrostation Kraaiennest. De hoge, rechthoekige woontoren achter de metrobaan markeert het nieuwe winkelcentrum Kameleon, dat ligt op de plek waar ooit garage Kruitberg/Kikkenstein stond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s