Stop de sloop der garages

basecamp_panorama-innenJe sloopt iets omdat het zijn geld niet meer opbrengt, bijv. een leegstaande garage.  Of nog beter: je sloopt iets, omdat je er iets neer kan zetten wat nog meer geld opbrengt, bijv. een leegstaande garage.  Het is een stupide reflex, die wethouders en projectontwikkelaars eigen is.  Zij zijn niet als de kleine dan wel middelgrote ondernemer, die consequent bezig is zijn eigendom, bijv. een garage, in bloei te houden en ondertussen ook het idee van duurzaamheid omarmd heeft.  Die heeft bijv. ook geen ambtenaren in dienst, die vooreerst geïnteresseerd zijn in hun baan, en voor wie de garage slechts een werkplek is.  Onze ondernemer loopt zijn mogelijkheden na als een gemeente of stadsdeel zoveel vrije parkeerplaatsen neerzet, dat zijn garage gevaar loopt. Hij maakt bijvoorbeeld het parkeren goedkoper en doet kleine klusjes aan die auto.  Hij staat garant voor deuken, krassen en inbraken. Hij biedt andere service.

En dan is er nog een mogelijkheid, zoals ooit gebeurde op de garage van Gooioord, waar mensen op het dak hun caravans en campers in de winterstalling konden plaatsen. Er werden belemmeringen weggebroken om dat mogelijk te maken. En het stond er vol. Paul Bos, de man van de slimme oplossingen, komt nu met een soortgelijk idee, wat hij ontleende aan een Duits voorbeeld. Sloop een vloer uit de garage en richt een wintercamping in voor allen die het hele jaar door een weekend naast hun vlucht-vehikel dan wel sleurhut willen door brengen. En willen wij aanvullen: doe ook als de Japanners: schilder vloer, dak en muren alsof je ergens op een prachtige, onbewolkte  locatie bent, en zet er een restaurant/café bij met elke week of maand gerechten uit een geliefd vakantieland.

Gezien het aantal garages wat we nog hebben, kunnen we geheel groot Amsterdam en daarbuiten voorzien van thematisch gerangschikte winterverblijven, die bovendien met gemak kunnen worden omgetoverd tot lente-, herfst- en zomerverblijven. Wat dacht u van een sneeuw-camping in de zomer, inclusief skihut en een hellingbaan voor skieën en rodelen. Schuine vlakken zijn er genoeg in zo’n garage.

Zie ook deze website.

Een Reactie op “Stop de sloop der garages

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s