Kompany voor United

bxbrussels_home_20130519_1800727328Vincent Kompany, aanvoerder van het Belgisch Voetbalelftal en Manchester City, is met zijn Congolese papa en zijn zus een sociaal avontuur aangegaan: de oprichting van een voetbalclub BX Bruxelles, die niet vooreerst voor de punten, de carrières en de poen gaat. BX gaat voor sportiviteit, discipline in het leven, voor onderwijs, liefde en aandacht. Er is een eerste elftal in de 4de klasse en een grote jeugdafdeling. De contributie bedraagt slechts 100 euro en valt terug te verdienen door op school goed te presteren.  Naam en outfit zijn door supporters via internet gekozen. BX is straattaal voor Brussel.

En nee, hier geen politiek die de naam van de club manipuleert en tot boegbeeld van Zuidoost tracht te smeden, zoals in Zuidoost met Zuidoost United gebeurde. Hier gaat het om een sociaal experiment onder de vleugels van een democratisch, sportief en sociaal bevlogen man, met gelukkig goed gevulde zakken.  Zuidoost United mag zich laten inspireren: ga op zoek naar voetballers, die met Kompany mee willen doen en dat ook kunnen. Vergeet de doelstellingen van Zuidoost. Bouw je eigen Zuidoost, maak er een sociaal instrument van, en je zal zien, dat je meer belangstelling en eer ten deel valt dan met simpel voetbalclubje spelen. En vent dat uit op een komend Kwakoe-festival.

Een Reactie op “Kompany voor United

  1. Misschien dat goed voorbeeld goed doet volgen?

    Er zijn nogal wat voetballers uit de Bijlmer voortgekomen.
    Ryan Babel is de eerste die bij mij opkomt. Zijn moeder woont hier nog steeds als ik het wel heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s