Verkiezingen, dl1

19-maartAan de borreltafel, gisteravond in Groenhoven, was het een vraag: op wie moet ik stemmen? en waarom dan wel?

Je zou bijvoorbeeld kunnen stemmen op Bijlmer Style, die verleden keer net geen zetel haalde. Blijkens een kranteninterview een sympathieke klub van 3 oudere jongeren, die vader zijn geworden, maar op hun website staat alleen iets vermeld over de verkiezingen van 2010.

D66 stopte een kleine flyer in de brievenbus: Ook 2014 aan uw kant. Die club is dus voor en van iedereen, klinkt nogal hoerig.

Groen Links dan. Op hun speciale verkiezingssite stellen de kandidaten bestuurscommissie zich voor. Sandra Grep: “Sociale cohesie en het verhogen van onderwijs kansen in Zuidoost, dat is Groen Links, daar staan we voor”.  Yvonne Liesdek: “De combinatie van een nieuwe bewoner zijn en een nieuwe bestuursstijl heeft mij gesterkt in mijn overtuiging dat ik een goede kandidaat ben”.

Dat laatste vindt ook Angelo Bromet van de PvdA, die via een persoonlijke campagne gekozen wil worden, want hij staat slechts 7de. En dus probeert hij met een 4-kleuren flyer 750 stemmen te verzamelen. Hij vindt dat teveel geld en teveel kansen bij dezelfde groepen terecht komen, maar noemt die groepen niet. En hij laat tussen de regels doorschemeren dat hij meer voor de jeugd wil betekenen, maar komt niet met specifieke verlangens, wel met dooddoeners als  beter onderwijs en meer werkgelegenheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s