Stijgende werkloosheid in Noord

Er leeft de veronderstelling dat hippe, creatieve bedrijven niet alleen goed zijn voor de stad, maar ook voor het stadsdeel waar ze gevestigd zijn. En dus proberen ‘arme’ stadsdelen als Noord en Zuidoost de creatieve industrie binnen te halen. Die blijft echter altijd aan de inhoudelijke buitenkant van het stadsdeel. Politici kunnen er zich mee op de borst kloppen, maar de bewoners van het stadsdeel konstateren vooral een invasie van hoog opgeleide mensen, die ergens anders wensen te wonen.  Ze kolonialiseren simpelweg de uitstekende locatie met mooi uitzicht, goede verbindingen en een goedkope grondprijs. En dus neemt in Noord, ons voorbeeld, de werkgelegenheid toe, maar gebeurt hetzelfde met de werkloosheid onder de bewoners. Lees Het Parool van vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s