Verkiezingen, dl10

???????????????????????????????De verkiezingskaravaan is voorbij getrokken. Gelukkig denk je als nette burgerman: geen rotzooi meer bij de brievenbussen. En je raapt een flyer op van Platform Zuidoost, de club van Jude: It’s time for a change, meldt hij, terwijl Noush van de NSS ons een betere weg naar de toekomst belooft, en John Olsen van de CU ons vraagt: Will your vote be Christ-based of Barabas-based.  Dat vraagt zelfs geen SGP-er.

Welke politicus zou Olsen overigens een Barabas willen noemen? Ik heb geen idee, want geloven doen ze allemaal,  hoewel er geen politicus nader tot ons is  gekomen, zelfs niet Angelo Bromet ondanks zijn massieve poster actie. We hebben geen idee waar de man voor staat en wat zijn kwaliteiten zijn, behalve een groot geloof in zichzelf.

En kunt u trouwens een item benoemen waarover door de diverse heren en dames van diverse, politieke pluimage flink gesteggeld is?  Waar gaan we heen, wat is onze toekomst? Dragen wij straks de slippen van ras-opportunist Roy Ristie, die via de buidel van Zuidoost zijn eigen radiostation terug wil (ooit Kakantrie, Radio Mart en nog zo wat), en minimaal binnen een jaar de grootste ruzie heeft met z’n mede liberalen van het jaartal 66. En dan zal het ongetwijfeld gaan over centen en egotripperij.

Nee, ons idee is niet omarmd dat iedere leider van een partij 1 zetel in de Bestuurscommissie krijgt, met een 13de plek voor een passant. Wij vrezen dat de opkomst morgen zo beroerd is, met name in buurtcombinaties als Bijlmer Oost en Bijlmer Centrum en Holendrecht, dat de commissie nauwelijks kan claimen het volk te vertegenwoordigen. Ze zitten er straks als theocraten van politieke instituten en zullen ons verbinding en participatie beloven: twee begrippen die allang volledig zijn uitgehold. Het zijn hartekreten van marketeers, uitgevonden in opdracht  van machteloze machthebbers, die naar aarde zoeken, een stevige ondergrond, die hen stuurt en leidt. Ze zullen het zelf moeten doen en dat vinden ze echt niet erg.

We komen weer graag op het nieuwjaars-feestje, gaarne met als gastspreekster onze heldin Elvira Sweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s