Ook in Zuidoost: huisje te huur

Er is een digitale kaart, die aangeeft hoeveel huizen, appartementen, kamers etc  voor een nacht, een maand of langer door de eigenaars worden doorverhuurd. Kleurtjes geven aan wat je per nacht moet betalen, dat gaat van 25 tot meer dan 200 euro per nacht. Vooral in het centrum van Amsterdam is het goed verdienen. Verhuren eigenaren zijn overigens niet alleen aangesloten bij het welbekende Airbnb maar bijvoorbeeld ook Craigslist, die tegen betaling vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Ook in Zuidoost wordt er bij verdiend. Na een inspectie onzerzijds van de sites van Aribnb en Craigslist moet het gaan om vele tientallen woningen. Er wordt natuurlijk minder betaald dan in het centrum, maar ook in Zuidoost gaan komplete appartementen voor meer dan 200 per nacht. Als je per maand wil huren, dan ben je algauw zo’n 1000 of meer kwijt. Het opvallendste aanbod was een studiowoning in Florijn, speciaal ontworpen voor kunstenaars die er willen wonen en werken. Voor 55 per nacht heb je er een kamer en je kan er met 7 personen terecht. Veel kamers en woningen/appartementen lijken niet door de eigenaar cq huurder bewoond te worden. De verhuurder is dus niet iemand die een tijd weg is en zijn woning in die tijd ten gelde wil maken, maar een hosselaar die continu kamer, kamers of hele woning het hele jaar door verhuurt. De interieurs zien er dan ook uit als slecht ingerichte hotelkamers.  In het Amsterdam zelf vindt je veel meer luxe kamers en appartementen, die met zorg zijn gestyled.

We hebben in Zuidoost geen verhuur van sociale woningen kunnen ontdekken, bijv. verhuur van hoogbouwflats.  De onderhuur gaat daar nog ondergronds, aan land- en dorpsgenoten, op zoek naar arbeid en geld, die soms per stoel moeten betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s