7,3 voor Rochdale

grubbeIn de Bijlmerflat Grubbehoeve, in het huurgedeelte, 150 woningen groot, hebben ze altijd pret met eigenaar/beheerder Rochdale, de grootste verhuurder van sociale huurwoningen in het gebied. Onlangs nog, na 5 weken stilstand werkte lift A weer en ging weer stuk een dag daarna. Bewoners weten zo langzamerhand niet beter: lift A is bijna altijd stuk. Een andere lift stond een paar jaar terug langer dan een jaar stil.  En dan moet je weten dat de liften er tijdens de renovatie van de flat in 2004/2005 geheel nieuw werden ingezet. Er kwamen toen ook nieuwe, imposante. twee etages hoog beglaasde toegangshallen, waarvan de toegangsdeuren onophoudelijk stuk gingen en tot heden uitgerust met een ontoereikend slot. Je duwt de deuren zo open. En zo is er nog veel meer op te noemen aan slecht beheer, en ook ja, aan aso-gedrag bij een x-aantal bewoners, bij de kopers, ook zo’n 150 woningen, gaat er veel minder stuk. En bij hen is er ook veel minder troep bij de entrees, in de lifthallen en op de trappen. Maar dat is natuurlijk geen excuus. Als je de boel niet onder controle krijgt, ben je gewoon aan het falen, en dan is de bewering van een Rochdale-beheerder, dat het allemaal nogal meevalt in verhouding met zuster-huurflat Groeneveen, nauwelijks een geruststelling te noemen.

liftvuil-grubbeEn dan als lift A opnieuw stuk gaat en er vuil naar beneden wordt gegooid, ontvangt de bewonerscommissie het heuglijke bericht van Hester van Buuren, voorzitter van de Raad van Bestuur Rochdale, dat haar club het KWH-Huurlabel heeft gehaald, en dat huurders de dienstverlening van Rochdale in 2015 gemiddeld waardeerden met het cijfer 7,3. “Daar zijn we ontzettend blij mee”, schrijft Hester, want dat kwaliteitslabel werd Rochdale tot 2015 onthouden, en in 2011, toen men de dienstverlening van woningcorporaties landelijk ging meten, stond Rochdale nog het allerlaatst van iedereen.

We zijn vervolgens naar de site van het door de corporaties zelf opgerichte Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector gesurft om meer van die meting te weten te komen. Het is echter een site, die nauwelijks feiten geeft, maar veel juichverhalen over goede voornemens. Geen lijst met alle Nederlandse corporaties met daarachter het cijfer dat huurders hen voor de dienstverlening toekenden, zodat je bijv. Amsterdamse dan wel stedelijke corporaties met elkaar kan vergelijken. Geen tekst over hoeveel huurders meededen of uit welke buurt/wijk ze afkomstig zijn en welke mensen zijn benaderd, geen mededelingen over de gebruikte methoden, en geen verhaal over wat nu precies onder dienstverlening wordt verstaan. Die 7,3 blijft dus mooi in de lucht hangen en vertelt ons niets. Gelukkig meldt Hester wel, dat 7,3 nog onder het landelijk gemiddelde ligt en dat de club samen met haar bewoners ontzettend haar best gaat doen om het cijfer op te krikken.

2 Reacties op “7,3 voor Rochdale

  1. Wordt het trouwens niet de hoogste tijd dat de bestuurscommissie in gaat grijpen in de Amsterdamse Poort..
    Zowat alle winkels staan leeg. Daar komt 21 juni ook de Hema nog bij.
    Wie gaat er straks een duur appartement kopen in het ING kantoor als het hele winkelcentrum leeg staat. Niemand toch.Verontrustende ontwikkeling

  2. De schuld wordt gegeven aan de hoge huren. Leg je oor te luister bij de winkeliers. Winkels worden gewoon half leeggeroofd. Elke dag opnieuw. De eerste winkelier die dat jaren geleden al openbaar maakte was Brouwer Er wordt niks aan gedaan. Natuurlijk heeft de hoge huur er mee te maken. Maar als je dan ook nog ziet dat misdaad loont in dit winkelcentrum dan hou je het op een gegeven moment wel voor gezien. Het is hier als je de winkeliers mag geloven diefstal op bestelling. Goederen worden buiten op het plein geleverd aan de “klant” of doorverkocht. Zoveel mensen weten dat het gebeurt en kijken de andere kant op. Zo goed gaat het niet hoor met Zuidoost.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s