Waar blijven de portefeuilles voor Remco?

remco-van-wijkDe opvolging van Emile Jaensch als portefeuillehouder in de Bestuurscommissie van Zuidoost zou een moeizame worden, zo hadden ze bij het stadsdeel bedacht. En er ging het verhaal dat opper portefeuillehouder Dalgliesh (PvdA) haar veto had uitgesproken over Roy Ristie, fractieleider van de 2-mansfractie van D66 die ambitieus als ie was, zeker zou solliciteren. En ook Res (CDA) zou een poging wagen, maar ja, die had Dalgliesh eveneens de gordijnen ingejaagd. En verder was de bestuurscommissie uitermate verdeeld. Geen kandidaat te zien die zonder veel problemen op het pluche kon belanden. Er kwam dus een zware commissie van 2 buitenstaanders en die polste Kehla (Platform Zuidoost) en Res, want allebei ex-db-leden (voorlopers portefeuillehouders), en Res deed alvast boetedoening. Hij had Muriel (Dalgliesh) indertijd nergens van willen beschuldigen, zo liet hij in een vergadering weten. Kehla is overigens een ex-PvdA-er, die in 2014 met een eigen partij in de commissie kwam. Hij leek de voorkeur te krijgen van de PvdA, met drie leden de grootste fractie.

Res en Kehla werden dus voorgedragen, maar op 22 maart koos de bestuurscommissie toch geheel onverwacht de compaan van Ristie, die zich na enige druk had terug getrokken. Remco van Dijk (midden op foto, blauw shirt) werd het, 31 jaren jong, een nieuweling in de politiek en geen stomme jongen. Hij werd zeer waarschijnlijk de man omdat een aantal commissieleden Dalgliesh een hak wilde zetten en dat allemaal vanwege een al tijden doorzeurend conflict over de besteding van de zogenaamde Kansrijk-gelden, waarbij Res dus in eerste instantie positie tegen Dalgliesh koos. Vervolgens werd het stil en er zong op zeker moment een verhaal van een goed ingevoerde journalist rond dat Dalgliesh en haar collega Urwin Vyent (Groen Links) Remco niet accepteerden en weigerden met hem te vergaderen. We weten niet zeker of het waar is, maar als je naar de site van de Bestuurscommissie gaat, ontdek je in ieder geval de volgende feiten: Remco wordt opgevoerd als portefeuillehouder, maar bij zijn naam wordt 6 weken na zijn benoeming nog geen enkele portefeuille vermeld en ook elders wordt niet aangegeven wat zijn taken zijn. Hij heeft dus officieel niets te doen, terwijl hem bovendien elk hartelijk welkom op de site wordt onthouden. Ook opvallend: de verslagen van de wekelijkse vergaderingen der Bestuurscommissie stoppen per 12 april. En zeker op 19 april had er nog vergaderd kunnen worden en dat verslag had inmiddels ook op de site kunnen staan.

Evenzo opvallend: op de officiële website en FB-pagina van D66 Zuidoost geen woord over Van Dijk’s nieuwe positie. Het zal wel komen omdat beide site’s geen tekstvuller meer hebben, want laatste bericht op site is van 8 mei 2015, en laatste foto + bericht op FB van 26 juli 2015.

BijlmerSafari

Gelukkig gebeuren er ook mooie dingen in Zuidoost. Zo hadden wij verleden jaar de luid bejubelde BijlmerSafari, dat al zijn voorstellingen uitverkocht en daarmee vooral het goed opgeleide, buiten de Bijlmer wonende publiek bereikte. Goed voor Zuidoost dus, fijne propaganda. Het mag dus dit jaar terug komen en waarschijnlijk op dringend verzoek van het Stadsdeel, dat onmiddellijk zijn portemonnee trok. Telt u even mee: tachtig duizend gulden. De safari vindt dit jaar op 12 data plaats, van 17 mei t/m 3 juni. Kaarten kunt u kopen bij het BijmerParktheater, maar als u naar de site gaat, ontdekt u geen ticketprijs, maar wel de mededeling dat er voor alle voorstellingen inmiddels een wachtlijst is. Onder die data zitten ook drie dagen, die het Stadsdeel van zijn geld heeft gekocht, en die uitsluitend bedoeld lijken voor bewoners Zuidoost, werknemers stadsdeel en door Zuidoost genodigden. Zij krijgen de safari voor niks plus een gratis buffet toe. We hebben geen idee om hoeveel mensen het gaat en we weten ook niet of er per soort gratis bezoekers nog maximum aantallen worden gehanteerd. En natuurlijk is de vraag: zijn die zuidoost-data op 17, 18 en 25 mei nu al reeds werkelijk volgeboekt of staat er alleen ‘wachtlijst’ achter die data, omdat het Stadsdeel ze hoe dan ook geheel afneemt. Voor diegenen die alles moeten missen maar dat niet willen: ga eens gluren bij De Nachtegaal in Grubbehoeve, want daar bereidt de club zich voor. En wie weet kan je nog mee. Vul het formulier in, er staat (nog) niet bij dat het tevergeefs is. U kan trouwens de Safari ook ondersteunen door elke dag luidkeels te verkondigen dat de Bims derrim is. Het is het onderschrift bij de Safari en sranan tongo voor ‘De Bijlmer is vet’. We vatten het maar op als een knipoog naar de hiphop van Gikkels, die op de Safari de slottekst doet. Geen knipoog naar Dalgliesh.

2 Reacties op “Waar blijven de portefeuilles voor Remco?

  1. Misschien moet Remco van Dijk de stilte maar eens doorbreken en laten weten wat er hand is .Hebben de inwoners van Zuidoost recht op.
    Mevrouw Dalgliesh moet maar eens een toontje lager gaan zingen.

  2. Er doen trouwens ook verhalen de ronde dat het beginstuk van de Amsterdamse Poort in de nabije toekomst afgebroken wordt. Het stuk van het station naar het grote plein. Te dure grond voor sociale woningbouw natuurlijk. Wat er van waar is weet ik niet. Heb het jaren geleden al voorspeld op de site van Emile. Als ik wat meer weet hoor je het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s