Het is koud en stil in het CEC

Vanmorgen lag er zo’n rode loper voor de deur, afgegrensd met paaltjes en koord. Geen idee voor wie dit onderscheid bij entree moest worden aangebracht, maar het vertelt wel dat er weer bezoek was. Verplicht ja en om welke promotionele redenen ook georganiseerd. Het betekent dus niet zoveel, maar toch bezoek. En dat is meegenomen, want de op 25 november 2017 geopende museale expo met mode, wat foto’s en schilderijen lijdt tot heden aan bijna volstrekte aanwezigheid van enig bezoek, zoals ook de neven expositie in het CEC-gebouw bij Ganzenhoef: een verzameling zwarte wandjes met foto’s, waterverf-tekeningen en stedebouwkundige tekeningen.
Het staat er allemaal koud en verlaten bij, dit eerbetoon aan 50 jaar Bijlmermeer. En dat is niet alleen omdat de expo’s in een gebouw staan, dat geen enkele bekendheid heeft als kunstruimte of expositiezaal en dat over het algemeen alleen bezocht wordt door ROC-leerlingen en door klanten van een fastfood-restaurant, waarvan laatsten hun eigen buiten ingang verderop hebben. Er is ook geen gezellig café bij de expo’s ingericht, er hangen geen verleidelijke affiches achter de ramen, er staat buiten geen promotiezuil, er wordt überhaupt geen reclame voor gemaakt. Je weet of ziet zelfs niet dat je naar binnen kan. En er is ook weinig op de expo’s dat bezoekers trekt: geen kunstwerk dat men moet zien, geen kunstenaar’s naam die nieuwsgierig maakt, geen verhaal dat de aandacht trekt. Niemand ook, die vrienden en familie erover vertelt, want niemand komt.Ook geen recensie in de krant. En het zou ook zomaar kunnen dat 50 jaar Bijlmermeer in het geheel niet bij de bevolking leeft en zij van buiten geen enkele interesse hebben.
Toch zeggen zij, die het allemaal bedacht hebben, dat de Bijlmer bruist en wel 170 nationaliteiten kent. Het moet dus goed komen, we zijn niet voor niets de bekendste wijk van Nederland.

2 Reacties op “Het is koud en stil in het CEC

 1. Ik kom straks wel even kijken. Ik wilde toevallig al langskomen omdat ik bezig ben me te verdiepen in de Bijlmer.

  Vorig jaar ben ik van, het inmiddels overhippe, Oost naar Gein verhuisd en ik ben gefascineerd geraakt door de Bijlmer. Wat een prachtige wereld op zich, die ik in alle jaren dat ik er omheen ben gereden (ik werkte in de voormalige Heineken Music Hall en bezocht de Prenatal, Decatlhon en Calumet) totaal heb gemist! Ik ben fotograaf en wil mijn visie op de Bijlmer gaan vastleggen. Daarvoor ben ik aan het uitpluizen wie er al eerder fotografeerde in de Bijlmer en stuitte ik in de Echo op een foto van de tentoonstelling in het CEC gebouw. Ik wilde dus toch al even langskomen.

  Mijn bezoek zal het verschil niet maken, maar aangezien ik me in mijn research ook op deze blog heb geabonneerd, vond ik het wel zo aardig om hierop te reageren!

  Groeten Amy
  http://www.trouwenmetamy.nl

  • Heel goed Amy. Neem je vrienden en collega’s mee?
   Het CEC heeft in 2014 even South East geheten, nou toen was het wel helemaal afgeschreven, daarna gelukkig weer onlangs teruggegaan naar de oorspronkelijke naam: CEC Cultureel Educatief Centrum.
   In zo’n Centrum zou wat meer warmte mogen: te beginnen zoals Henno al opperde, een normaal knus cafe, voor warme chocolade, koffie en een bakje soep. Een taartjesvitrine, dat soort. En natuurlijk fijne soul/jazz muziek op de achtergrond. Graziella die zingt Minute Made Woman of Quiet. Daar krijg je het echt wel warm van! Misschien dat de eigenaren van CeC dat pas gesloten koffietentje in de binnenstraat van Gouden Leeuw er naar toe kunnen halen!! Bas en Nathalie. Ik heb het telnr van ze!
   In afwachting van een warmer CeC,
   Sabina Sorber

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s