Geen terras meer bij de Gaasperplas

Dit najaar stopt Boerderij Langerlust aan de zuidoostkant van de Gaasperplas als horecagelegenheid waar je op het terras kan zitten, kan vergaderen en bijvoorbeeld trouwen. Je kan er overigens niet dineren, want de boel gaat tot 28 april om 17 uur dicht en vanaf 28 april om 18 uur. Een avond terrasje is er dus ook niet bij.

De gemeente Amsterdam, eigenaar van het pand, wil er een andere bestemming aan geven. En ingewijden weten dat daarmee bedoeld wordt dat de gemeente de boerderij wil verkopen, want dat is beleid: het in stand houden van een horecatent is geen gemeentelijke taak en de gemeente wil zoveel mogelijk vastgoed kwijt, dat niet van node is voor het eigen takenpakket.

Huurder van de boerderij is sinds vier jaren The Colour Kitchen, een onderneming met sociale doeleinden, zoals het helpen van jongeren, die zonder actieve steun zeer moeilijk aan een baan komen. Het bedrijf heeft zo’n 20 vestigingen in heel Nederland en treurt niet echt om het verlies van Langerlust. Zo schrijft het in een verklaring: we hebben in goed overleg met de gemeente besloten om per 1 oktober te stoppen. En vervolgens vraagt het eenieder om hulp bij het vinden van een nieuwe locatie.

Desalniettemin stonden er onlangs enige tientallen zuidoosters bij de poort van Langerlust te protesteren tegen het vertrek van de kleurige keuken. En er kwam een druk ingevulde handtekeningenlijst. Het lijkt op actievoeren tegen beter weten in, maar wie weet is de gemeente misschien bereid het pand aan een commerciële horecabaas te verkopen. Een recreatiepark zonder terras-horeca is tenslotte ook geen aantrekkelijke optie.

Onderwijl kampt The Colour Kitchen ook met een aantal problemen, zo lijkt het. Zo is de website nogal mager aan informatie (bijv. een lege agenda) en is de directie van het tien jaar oude bedrijf binnen 1-2 jaren gekrompen van 4 leden naar een overblijver. Twee oprichters kregen in 2017 andere, slechts ondersteunende taken en de derde die per augustus stopt, verdwijnt bijna geheel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s