ZO! ZIJN WIJ !!!

In Zuidoost is het jaren not done geweest om de Bijlmer aan te prijzen, althans dat vonden zij van boven, niveau stadsdeelpolitiek en bedrijven. Er werd zelfs een marketeer aangerukt, die als de wiedega de naam Bijlmer uit het geheugen van eenieder moest wissen. Vanaf toen werd officieel alleen nog gesproken over Zuidoost, door de marketeer afgekort tot het nietszeggende Zo! Dat bekte lekker in slogans als ‘Zuidoost is Zo! Fijn’.

Er kwamen Zo!-glossies en Zo!-tassen. En er startte een fotoproject; Zo!ZijnWij, waarin wij een andere slogan herkennen: I Am Amsterdam. In Zo!ZijnWij werd de Zuidooster-mens geportretteerd, tot heden het liefst met z’n tweeën of drieën, waarbij een van hen in de armen van een ander was gesprongen. En nu, nu de Bijlmer 50 jaar bestaat, hebben we een fotoproject, dat de ‘schoonheid, veelzijdigheid en veelkleurigheid van de Bijlmer van nu laat zien’ en dat allemaal geconcentreerd rond dat bevoorrechte mensensoort dat in de Bijlmer woont; schoon, veelzijdig en van een heleboel kleurtjes. De multiculturele samenleving in optima forma, want daar kokketeren we in Zuidoost graag mee. Het wordt geroemd in elke nieuwjaars-toespraak. En zie de Bijlmer mag ook weer genoemd worden, natuurlijk, de plek wordt niet meer verguisd en met 50 jaar Bijlmer kunnen we nog meer benadrukken dat het prima met ons gaat. De Passion gaf ons zelfs de zegen. WijZijnWij, heel bijzonder.

Het nieuwste fotoproject is vanaf 18 mei te zien in Heesterveld en de foto’s zijn gemaakt door een viertal jonge fotografen, die voor ze aan de slag konden ook nog een masteropleiding fotografie kregen. Ga kijken. Je zal mensen zien, die ook in Oost, Noord en West hadden kunnen wonen. Je zal ook mensen missen, want niet iedereen is schoon genoeg om een stadsdeel te verkopen. Wil je een blik vooraf, ga dan naar: Zo! Zijn Wij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s