90% van het geld komt bij blanke organisaties terecht

Soms triggeren namen, zoals onlangs: Leila Azzam en Maureen Hubbard, partners in crime, zoals Leila het duo placht te omschrijven. De twee dames uit Holendrecht en dan met name Leila zijn super actief in hun buurt. Zo waren ze het afgelopen lange weekend, 20-22 juli, beiden campingbeheerder op de voor mensen uit Gaasperdam en Driemond georganiseerde kampeerhappening achter hotel Campanile. Ze vinden elkaar ook leuk. Zo regelde Leila begin dit jaar voor Maureen een Vriendenfonds-cheque als aanbetaling voor een nieuwe auto, want de oude auto van Maureen was gestolen. De dames werken ook samen in de stichtingen Parents United en Carabic, die het specifiek voor de arme mede-burgers opnemen. Van Parents United, dat zich richtte op ouders en onderwijs, wordt echter sinds lange tijd niets meer vernomen. Een laatste bericht kwam van Patrick Meershoek, die op 21 februari 2013 in Het Parool schreef, dat de club beticht werd van fraude en daarom geen subsidie meer van het Stadsdeel zou krijgen. De club was ook betrokken bij het schandaal rond de beruchte voucherprojecten van de Huurdersvereniging Amsterdam, die mede daardoor van het toneel verdween. Begin dit jaar weigerde het stadsdeel een eenmalige subsidie aan Carabic. Het ging om ‘opvoedkracht en ouderbetrokkenheid bij alleenstaande moeders’. Een doelstelling die ook prima paste bij United Parents.

Leila is nu namens de SP en Gaasperdam lid van de stadsdeelcommissie, die zich als voorzitter Roy Hofwijks koos, voormalig PvdA-er maar als 50-Plusser en Gaasperdammer in de commissie beland.

Roy komt in 2016 voor op de Facebooksite van Leila. De discussie gaat over de verdeling van de 16,5 miljoen die de gemeente Amsterdam in twee jaar aan arme buurten wil uitgeven.

Roy schrijft: “Leyla nu ga je ervaren wat wij allang weten namelijk dat 90% van het geld bij blanke organisaties terecht komt. Deze organisaties hoeven vervolgens geen verantwoording af te leggen wat ze met het geld gedaan hebben laat staan of en welke doelen ze hebben bereikt dan alleen het geld aan hun zelf uitgeven. Ik spreek je nog.“

Reactie Fatima Hakiki: “Als bestuurder moet je altijd verantwoording afleggen. Heeft niks met zwart/wit te maken… Vooral maatschappelijk geld dat moet men goed besteden vind je ook niet? “

Reactie Roy: “Fatma ‘hamd ga maar na. De instellingen van witte mensen leggen nooit verantwoording af ook niet over de gehaalde doelen.“

foto: Leila en Maureen staan vooraan op deze groepsfoto van camping Gaasperdam en Driemond. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s