Subsidieroof, deel 2

Terug kijkend moet het natuurlijk alsnog een totale verbijstering opleveren: twee witte limo’s die een ererondje door de buurt doen, ter nagedachtenis aan een bejubelde mede-bewoner die een greep deed uit de volkskas om dit spektakel te organiseren. Zelfs de maffia zou er totaal verbluft door wezen.

Het stadsdeel, uiteindelijk de grote verantwoordelijke, zwijgt ondertussen in alle talen, terwijl onze geliefde ‘deel-koningin’ op Facebook tientallen likes blijft verzamelen. Er zijn inmiddels wel nieuwsflitsen geschreven, die alleen verstuurd worden naar de bewoners uit de G-buurt die zich ooit als lid/ondersteuner van de Kerngroep G-buurt hebben laten registreren. Brieven die door deze Kerngroep en de stichting Democratisering zijn ondertekend, maar noodzakelijkerwijs niet door hen geschreven zijn. Er staan geen namen bij.

We willen weten wie nog in charge zijn. Wat is bijvoorbeeld de rol van André Koster, voor zover bij de KvK bekend het enige bestuurslid van de stichting en tevens lid van de Kerngroep en momenteel in de USA verblijvend en niet in zijn huis op Geerdinkhof. En dan hebben we nog Peggy Anijs, die samen met Delano Hoost en Sandy O. de voorzitster namens de Kerngroep Men Cook Out organiseerde, 14 september 2019 in de hof van Gravestein en Geldershoofd. Dit is een Surinaams ding, in ‘98 in hun ‘moederland’ geïntroduceerd om geld op te halen voor een goed doel. De mannen die koken, dienen daarbij hun eigen ingrediënten te betalen. Op de FB-site van de Kerngroep wordt evenwel niet over een goed doel gerept en er is zelfs geen foto van gepubliceerd. Van Anijs weten we ook dat ze startende ondernemers helpt en tot 2016 directrice was van een kleine kinderopvang – Kinderpret – in Almere. Hoost is projectleider bij de stichting Duurzaamheid 360, die actie voert in zoiets onbegrijpelijks als ‘capaciteitsopbouw psychiatrische aandoeningen’ en die een website heeft, die niet meer is dan een eerste probeersel. Frank Vreugd is juni 2019 om niet genoemde redenen uit de Kerngroep gestapt en is momenteel enig bestuurslid en daarom (!) voorzitter van de Bewonersraad Rochdale, die door de woningbouwcorporatie niet meer erkend wordt. Over Sandy kan nog opgemerkt worden dat zij voor haar dood fondsen zocht om een eigen kinderkook-café op te richten. Locatie: Lola Buitenpost, waar ook de Kerngroep gevestigd is.

Voor de gemeente hebben we nog een advies: stop met projecten als de Kerngroep, waarbij via aparte organisaties geld naar de bevolking wordt gesluisd om hen meer en betere kansen in het leven te geven: in Bijlmer Oost dus tweemaal 250.000,00 naar respectievelijk de G- en K-buurt. De realiteit leert dat het alleen maar tot gedonder en geld- en tijdverlies lijdt al was het maar door extra organisatielagen. Het ‘arme’ volk steun je het beste door ze een geldbedrag, zeg 250-500 euro per persoon, te geven, dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden. De een koopt zich een cadeautje, de ander koopt er een laptop voor zijn kind voor. Het uiteindelijke resultaat is altijd beter dan geld proppen in een omslachtige organisatie, waar personen en clubjes om de macht, de eer en het geld gaan knokken.

2 Reacties op “Subsidieroof, deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s