FC Amsterdam beschuldigd

Zuidoost heeft sinds 2000 nog een tweetal voetbalclubs: Zuidoost United in het Bijlmerpark en Amstelland/Amsterdam op sportpark Strandvliet, naast de Arena. De eerste lijkt op sterven na dood, de 2de heeft de politie en Het Parool achter z’n broek. Afgaande op hun eigen website lijkt Zuidoost alleen nog te bestaan uit een aantal jeugdelftallen en een team voor 35+. Het eerste elftal heren, dat op zaterdag in de 4de klasse speelde, is verleden jaar door z’n ‘eigenaar’ verkast naar ‘concurrent’ FC Amsterdam, sinds 2011 de naam voor Amstelland. Beide clubs fuseerden in 2008 en Amstelland, al jaren op Strandvliet gevestigd – en dus baas over velden, kantine en kleedkamers -, werd toen de eerste naam. Drie jaren later lagen de verhoudingen waarschijnlijk anders. Welkom in de wereld van de voetbalhandel.

De stand van zaken nu. De politie jaagt op de voorzitter en secretaris van FC Amsterdam en op ‘verdachte personen, die in de jeugd als coach actief zijn. Het gaat om economische delicten en relaties met de onderwereld, zo berichtte Het Parool onlangs. Het gaat ook om de voetbalacademie van Gwendell van Riemsdijk en de persoon zelf. Er loopt een zedenzaak tegen de man, die als ex-voetbaltalent van Ajax al enkele jaren actief is als leider van een voetbalacademie, trainer en als voetbalmakelaar. Hij verzamelt jonge voetballers, die ooit kans leken te maken op een prof-carriere, maar afvielen. Gwendell probeert ze een 2de kans te geven en bracht ze bijvoorbeeld samen in Zuidoost United, waar ze het 1ste elftal vormden.

Dat elftal is dus inmiddels, in 2020, verhuisd naar FC Amsterdam als team onder de 23 en zonodig vervanger van het 1ste herenelftal. dat net als Zuidoost United in de 4de klasse op zaterdag speelt. Gwendell sprak uit dat FC Amsterdam , professioneler is en zijn spelers meer kansen biedt. Ze worden onder meer ‘verhandeld’ aan profclubs in Denemarken, Zweden en Letland. Ondertussen bracht Gwendell ook een maat en collega naar FC Amsterdam: Jordy Roedoe. Jordy werd zomer verleden jaar hoofdcoach bij de FC. Hij was net zoals Gwendell trainer bij Olympia in Haarlem.

FC Amstelland heeft 5 seniorenteams en een veteranenelftal. De voetballers lijken vooral van afro-Surinaamse en Ghanese herkomst. Er is een website, die helaas weinig info biedt. Namen van bestuursleden worden niet bekend gemaakt. Ook Van Riemsdijk wordt nergens genoemd. Er zijn geen verslagen van jaarvergaderingen en aller verassends: bij de Kamer van Koophandel is de club niet bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s