Zuidoost: we are the best in music, enz.

Zuidoost blijft een grappig stadsdeel, nooit te beroerd om zich als zwakste onderdeel van de gemeente eens flink op de borst te kloppen. Zegt bestuurder Dirk de Jager: “Ik ken geen ander stadsdeel met zoveel potentie en kreativiteit. Het verbaast me steeds meer.” En collega Tanja Jadna vult aan: “Wij hebben hier de allermooiste jongeren. Zij gaan schitteren.”

Zo’n 15-20 jaar geleden zweerde een voorgangster van Jadna, namelijk Elvira Sweet, dat Zuidoost de grootste, muzikale talenten zou voort brengen, die zouden reiken tot een uitverkocht Arena Stadion. En zie daar: zo 5 juni 2022, in het Concertgebouw: From Southeast With Love. Daar beluister je straks: “De beste artiesten uit Zuidoost: het muzikaal meest veelzijdige stadsdeel van Amsterdam.”

Daar wisten wij natuurlijk niets van, we kunnen zelfs niet controleren of al die genoemde artiesten, ‘who live and breathe Southeast’, ‘top leaque vocalists, orchestra and presenters’ ( zie hieronder ) werkelijk in Zuidoost wonen en met ons stadsdeel verbonden zijn, het stadsdeel dat door het Concertgebouw ook nog benoemd wordt als de ‘most colorful place of Europe.” We hebben waarschijnlijk geen idee wie die artiesten allemaal zijn, maar we weten wel, dat Zuidoost de grootste armoe kent als het gaat om muziekpodia, muziekfestivals en feesten met live muziek ( de podia van de Arena tellen we natuurlijk niet mee, want Arena is gewoon de grote stad ). Er komt inderdaad wel eens een brass-band voorbij.

Het concert biedt u wel de kans al die top muzikanten nu eens live te horen. En vanwege de sponsors is de entree slechts 15 euro, want zij hebben baat bij een mooi positief beeld van Zuidoost. Het mag u dus niet verbazen dat de sponsors de bouwers van Amstel 111 zijn: Wonan, ZuidoostCity en de gemeente Amsterdam. Het UMC doet ook nog mee.

Optredende artiesten in de grote zaal: De Surinaamse band La Rouge, operazangeres Imara Thomas, musicalster Edwin Jonker, hiphopartiest Young Nnelg, pianist Dywel Braaf, de Afro-Surinaamse groep Black Harmony, singer-songwriter Anne Suzanne, fadozangeres Daisy Correia, de Hindoestaanse toetsenist Jimmy Ramphalmisser en jazz-zangeres Joancy. Ze worden allen begeleid door het Southeast All Star Ensemble onder leiding van Benny Alwart. Presentatoren Soundos Al Ahmadi en Défano Holwijn leiden de avond in goede banen.

Daisy Correia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s