T-shirts voor Suriname

Succes zoekt succes, dat kan niet missen. En zo poseren de dames Laila Azam en Maureen Hubbard (zich nu noemend ‘Mauke Soso Lobie´), met de t-shirts van Voetballen voor Veiligheid. Azzam en Hubbard zijn van Holendrecht, die met hun stichting Carabic via Parents United opklommen tot steunpilaren van onze samenleving, luid bejubeld door het Amsterdamse college van B & W, zoals ooit eerder gebeurde met Stida. De dames zijn o.a. een doorgeefluik van voedsel en andere producten die gratis voor de armen bij hen naar binnen worden gereden.

De stichting Voetballen voor Veiligheid is een ander succesnummer uit Zuidoost, officieel maart dit jaar opgericht door de 13-jarige Xavi Dors, voetballer bij FC Utrecht, die iets wilde doen aan de schiet- en steekpartijen, waar op zeker moment teveel Zuidooster tieners het slachtoffer van werden. Xavi werd een held, ging op de foto met Rutte en De Jong, kreeg een filmpje van Grapperhaus en een helden-medaille van Amsterdam. Dat krijg je als je uit een veelbesproken arm en bovendien zwart gebied komt.

De stichting van Xavi werd natuurlijk niet door hemzelf opgericht, want dat kan en mag een jongetje van 13 niet. Dat deed z’n vader dus: Waltoo Carlos Dors, die voorzitter werd en Urby Emanuelson werd de penningmeester. Urby is zeer waarschijnlijk de Ajax-voetballer, die nu in z’n nadagen bij Utrecht speelt.

Als je de website van de stichting bezoekt, zal het je op zeker moment opvallen, dat er eigenlijk niets concreets op staat, zeker geen programma van activiteiten en goed omschreven doelen, wel vage verwijzingen naar dingen, die zouden kunnen komen. De enige duidelijke pagina op de site is de verkoopadvertentie van het bedrijf, waarmee de stichting t-shirts verkoopt: de t-shirts die Laila en Maureen aan het volk showen: Be Good 4 Your Hood.

Vanzelfsprekend ga je er vanuit dat de verdiensten van deze verkoop ten goede komen aan de veiligheid van jongeren in Zuidoost, want de kreet is tenslotte ‘voetballen voor veiligheid’. Helaas, de stichting heeft zich een hoger doel gesteld: de opbrengst wordt besteed aan allerlei goederen als eten, medicijnen en kleren voor de (arme) mensen in Suriname. En zo zit de stichting keurig aan tafel bij Laila en Maureen, aan de tafel van de voedselbank en het ‘goed doen’. En goed doen is macht verzamelen, zoals ze in Amerika zeggen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s